מהקרנף בהרצליה לגוגל דבלין
- נטע בלס
- Dec 10, 2015
- 3 min read
במהדורה הראשונה של אינטלקט, בחרתי להציג בפניכם הצלחה צעירה ומבטיחה ששמו רון לדר. רון, סטודנט בן 26 , בוגר טרי של מסלול המצטיינים לממשל, סיים שנה שעברה בהצטיינות את התואר. בזמנו הפנוי, מלבד לטייל ברחובות דאבלין בתור עובד של חברת גוגול , הוא מרבה לעשות ספורט לנגן ולבשל.
בתור סטודנטית סקרנית לגבי התואר עצמו ו"היום שאחרי" שאלתי את רון מספר שאלות שעניינו אותי ובטוח שיעניינו גם אתכם.
אז רון, ספר לי קצת על הרקע האקדמי שלך
לפני התואר עבדתי במוקד מכירות המשווק קורסי לימוד עברית באינטרנט ללקוחות בחו"ל. מאוד אהבתי את העבודה ובמהלך התקופה שם הייתי נציג מכירות, אחראי משמרת ובסוף גם מדריך של נציגים חדשים, חושב שהעבודה נתנה לי כלים בסיסיים של יכולת מכירה, עבודה מול לקוחות ובעיקר התנהלות בתוך צוות במקום עבודה והתנהלות מול מעסיקים.
במהלך התואר בשנה ב' של התואר, עברתי להתמחות בכנסת אצל חה"כ עפר שלח. אל ההתמחות הגעתי דרך תכנית ההתמחויות של הבינתחומי. אני חושב שזו הייתה אחת מהחוויות היותר מעניינות ומלמדות שהיו לי. בשנה ג', התחלתי את הפרקטיקום מטעם המסלול לאסטרטגיה וקבלת החלטות בחברת הייעוץ טריגר פורסייט. הסמסטר בטריגר עזר לי להבין טוב יותר את עולם הייעוץ האסטרטגי, בדגש על אסטרטגיה למגזר הציבורי. בנוסף, ההתמחות תרמה לי בהיבטים של יכולת לאסוף ולנתח נתונים מתוכם להסיק מסקנות ברמת מאקרו. לאחר מכן בסמסטר ב' עשיתי התמחות מטעם המסלול באמ"ן מחקר ובמקביל עבדתי במשרת סטודנט בחברת הייעוץ תפן. העבודה בתפן הייתה מאתגרת ומעניינת ומה שאהבתי בעיקר בעבודה זה את הדינמיות של עולם הייעוץ. כל פרויקט עוסק בתחום אחר ובכך "מכריח" אותך ללמוד את הנושא יותר לעומק ולהעשיר את הידע במגוון תחומים.
נוסף לרקע האקדמי שרון רכש, הוא גם התנדב בשני פרויקטים: פרויקט צמ"ח (ציונות, מנהיגות, חינוך) ופרוייקט "בשביל".
איפה נמצא אותך היום?
כיום אני עובד במשרדי גוגל בדבלין אירלנד בתפקיד Associate Account Strategist– עבודה מול לקוחות ישראלים המפרסמים בגוגל – מתן שירות, תמיכה וייעוץ למפרסמים במטרה להפוך את הפרסום שלהם למוצלח תוך עמידה ביעדי הפרסום שלהם.
לעבודה הגעתי לאחר שפעמיים הגשתי מועמדות להתמחות ללא הצלחה, כשיום אחד קיבלתי מייל ממגייסת של החברה שהציעה לי להתראיין לתפקיד.
מה עזר לך בתהליך הקבלה לעבודה הזו?
קשה לשים את האצבע על משהו אחד, אני חושב שיש פה שילוב מאוד גדול של הניסיון התעסוקתי שהיה לי במכירות, ההתמחויות שהעשירו את קורות החיים שלי, הכלים שרכשתי בלימודים (חשיבה אסטרטגית, אנליזה של נתונים, תרגום של מחשבות לדרך התבטאות נכונה ועוד).
האם אתה מרגיש שיש קשר בין המקום בו אתה עובד לבין התואר אותו למדת?
כן ולא. אמנם אני לא מתעסק בתחום הממשל, אך אין ספק כי כלים שאותם קיבלתי בלימודים עוזרים לי בדרך שבה אני מתנהל מול הלקוחות ובייעוץ שאותו אני נותן.
מה המסר שלך היום לסטודנטים?
כדי להתמודד טוב יותר עם הלימודים, קודם כל להוריד את הפאניקה. אחרי זה, להתמודד עם כל בעיה/מבחן/עבודה בזמן שלהם. חוץ מזה, חשוב לדעת לנהל את הזמן נכון ולמצוא את המקומות של הזמן לעצמכם.
בזמן למידה למבחנים – להיות מסודרים. לקראת כל מבחן יצוצו 20 מחברות בחינה מכל מיני שנים בכל מיני ניסוחים ואין שום סיבה להתפזר. תבחרו מחברת אחת (עדיף לא את זו שהיא 10 עמודים) ותתמקדו בה (גם אם חסר שם טיפה, לא נורא, אתם תהיו בסדר). תעברו על מבחנים משנים קודמות (הרבה פעמים השאלות חוזרות על עצמן).
כדי לצבור ניסיון תוך כדי התואר צריך להתנסות, להתנסות, להתנסות וכמה שיותר מוקדם. ההמלצה הכי גדולה היא לחפש בכמה שיותר מקומות וכמה שיותר כיוונים. שנים ב' ו-ג' זה זמן מעולה לצבור ניסיון. הייתי מתחיל לחפש בתכניות הקיימות במרכז, תכנית ההתמחות בביה"ס לממשל. מבחינת באיזה כיוון כדאי לצבור ניסיון, זה מאוד אינדיבידואלי, אך הייתי ממליץ לגוון.
ולסיום, אל תשכחו שזה גם שנים שצריך ליהנות בהן. גם בשילוב של לימודים ועבודה, לדעת לאפשר קצת זמן לעצמכם, חברים, מנוחה וכיף.
Comments